În luna decembrie, Fiscul rambursează TVA, în valoare de 1,492 miliarde de lei. Potrivit ANAF, în cazul compensărilor totale sau parţiale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 1,13 miliarde de lei, plata efectivă este programată în trei tranşe.
Astfel, tranşa I în sumă de 234,6 milioane lei a fost decontată la data de 9 decembrie a.c., tranşa II a fost decontată în 23 decembrie – 330,5 milioane lei şi tranşa III, se decontează astăzi 29 decembrie – 565,3 milioane lei.
Fiscul a a realizat selecţia naţională a deconturilor cu opţiune de rambursare pentru care există decizie privind rambursarea lunară a TVA, în selecţia lunii decembrie fiind cuprinse, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA a căror vechime este de până la data de 25 noiembrie 2011.
Deconturile cu compensare şi restituire au totalizat 1,2 miliarde de lei, din care se compensează suma de 70,4 milioane de lei şi se restituie suma de 1,13 miliarde de lei.