Deși președintele Klaus Iohannis , principalul arhitect al debarcării guvernului Dăncilă prin moțiune de cenzură, a declarat atât vineri, cât și sâmbătă, că nu vor avea loc tăieri de salarii, catalogând aceste afirmații ca fiind ”minciuni pesediste”, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, continuă șirul acuzațiilor pe această temă.

Fifor a postat luni pe internet un mesaj prin care își argumentează acuzațiile privind declanșarea politicilor de austeritate de către guvernul PNL care se anunță a fi instalat la Palatul Victoria.

”PNL-iștii spun că vor anula voucherele de vacanță. Asta nu e o tăiere de salariu, Herr Präsident?

PNL-iștii spun că vor anula bonusurile și sporurile bugetarilor. Adică tot tăieri de salarii!

Și premierul Sică zice că trebuie impozitate salariile IT-iștilor din privat. Asta nu e tot o tăiere de salarii, Herr Iohannis?

Nu spune chiar consilierul dumneavoastra personal că trebuie impozit progresiv pe salarii (și stat, și privat) – adică tot tăieri – și că trebuie lăsați pe drumuri 400.000 de bugetari – adică să tăiați cu totul 400.000 de salarii?!

Și nu spuneați chiar dumneavoastra și tot PNL-ul în cor că „nu mai sunt bani de pensii”? Păi tocmai v-ați dat de gol că vreți să le tăiați. Că e logic, dacă „nu mai sunt bani”, trebuie tăiate”, a scris Mihai Fifor, pe Facebook.

Puteți citi mai jos toată postarea: