“Reducere TVA la 9% pe tot lanţul va însemna o scădere a preţurilor cu 10%, astfel un kilogram de carne va fi mai ieftin cu 1,5-1,8 lei faţă de costul actual”, ne-a spus Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară.

În opinia lui Frumosu, reducerea cheltuielile cu 10% pentru alimente va însemna o economisire de 200-300 de lei pe lună pentru fiecare român.

“Decizia aceasta va duce la relansarea consumului şi la reducerea evaziunii fiscale. Iar în ceea ce priveşte preţurile, acestea se vor diminua considerabil. Dacă acum un muschi file se vinde la raft cu 24 de lei, de la 1 iunie acest produs se va vinde cu 20 de lei, ceea ce înseamnă o ajustare de aproape 17%”, ne-a mai spus Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Română a Cărnii. El a mai spus că produsele din carne se vor ieftini cu 10 – 20%.

“Este un prim pas în reglementarea pieţei de legume şi fructe. Se va diminua evaziunea fiscală cu peste 70%, iar preţurile vor scădea cu cel puţin 10%”, a declarat Aurel Tănase, directorul general al Prodcom.