"Informaţia apărută în spaţiul public cu privire la faptul că Asirom VIG nu ar furniza poliţe RCA cu durată de o lună este nefondată şi riscă să afecteze încrederea clienţilor şi stabilitatea pieţei de asigurări. Compania oferă o gamă largă de servicii şi poliţe de asigurare prin intermediul a 138 de agenţii, 1.90 0 de agenţi activi şi peste 300 de parteneri externi. Asirom VIG are o rată de solvabilitate de 145%, conform Solvency II, ce reflectă soliditatea şi stabilitatea companiei în cadrul sistemului de asigurări din România, precum şi politica prudenţială a VIG", precizează compania. 

Asirom face parte din Vienna Insurance Group (VIG), companie cu peste 190 de ani de experienţă în domeniul financiar şi lider pe piaţa asigurărilor, atât în Austria, cât şi în Europa Centrală şi de Est. VIG gestionează 50 de companii de asigurări din 25 de ţări şi are peste 24.000 de angajaţi. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat luni că a aprobat declanşarea unor controale în regim de urgenţă la asigurătorii Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa pentru că nu ar oferi cotaţii pentru poliţele RCA pe o lună. 

"Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, conform cărora nu toate societăţile de asigurare oferă cotaţii pentru poliţele RCA pe durata de o lună, Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat declanşarea unor controale în regim de urgenţă pe această temă la societăţile: Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa", se spune în comunicat. 

AGERPRES