"La Carpatica avem acum un plan de redresare care se derulează până la sfârşitul acestui an. Avem un termen la mijlocul anului să ne raporteze care sunt progresele în baza acestui plan de redresare. Carpatica are o rată de solvabilitate subunitară şi vorbim şi de recapitalizare. În urma analizei de bilanţ pe care o facem împreună cu auditorul, ale cărei rezultate le vom avea în iunie, o să ştim dimensiunea de recapitalizare din perspective Solvency II", a menţionat preşedintele ASF.. 

Acesta a adăugat că, orientativ, în prezent nevoile de capitalizare sunt în jur de 400 milioane de lei. 

Carpatica Asig a anunţat în luna ianuarie că acţionarii societăţii au aprobat majorarea capitalului social al companiei cu suma de 1 milion de lei, la 21,8 milioane lei. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară a dispus, în luna mai 2014, deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan de redresare pentru societatea Carpatică Asig. Măsurile prezentate în planul de redresare, aprobat în data de 3 septembrie 2014, sunt de natură să contribuie la restabilirea situaţiei financiare a societăţii şi la încadrarea în indicatorii prudenţiali. 

ASF mai precizează că toate poliţele emise de Carpatica Asig sunt şi rămân valabile de la momentul emiterii până la expirare, iar societatea poate să emită în continuare poliţe. 

AGERPRES

creştere cu 4,3% pe seria brută şi cu 4,2% pe seria ajustată sezonier, potrivit datelor semnal publicate recent de Institutul Naţional de Statistică. 

La începutul lunii mai, Comisia Europeană (CE) şi-a îmbunătăţit uşor estimările privind creşterea economică a României în 2015 până la 2,8%, faţă de avansul de 2,7% pe care îl preconiza în luna februarie. 

AGERPRES