Compania mai are un birou la Braşov şi a realizat în 2011 o cifră de afaceri de 4,5 milioane euro, la un portofoliu de 600-700 de clienţi.

România este a doua piaţă din regiunea Europei Centrale şi de Est, pentru Arteus, cu o pondere în vânzările totale de 15-17%, pe primul loc situându-se Ungaria, a declarat pentru Agerpres directorul general al Arteus Capital, dr. Varga Zoltan.

El a precizat că în 2011 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 30 milioane de euro, la un portofoliu de 5.000 de clienţi, iar în 2012 estimează o creştere a rulajului de 50%. Anul trecut, profitul companiei s-a majorat de 3,5 ori faţă de 2010.

"Prin deschiderea sediului central, Arteus Capital Holding confirmă prezenţa sa pe piaţa locală. Experienţa grupului de firme Arteus Capital Ro S.R.L. în domeniu arată că, după exemplul oraşului Braşov, şi în Capitală există o necesitate semnificativă în ceea ce priveşte serviciile care asigură păstrarea economiilor în siguranţă. Sediul din Bucureşti oferă posibilitatea tuturor clienţilor de a profita de consultanţa echipei profesionale în managementul metalelor preţioase în Europa-Centrală şi de a găsi soluţia optimă, personalizată de investiţie", a declarat directorul executiv al companiei Arteus Capital Ro S.R.L, Sebõk István.

Reprezentanţa din Capitală, la fel ca şi biroul regional din Braşov, asigură în primul rând servicii profesionale clienţilor care doresc să investească în aur şi metale preţioase sau în produse de economisire bazate pe metalele preţioase, dar şi administrarea activităţii colaboratorilor, trainingul acestora şi oportunitatea de a încheia afaceri. Compania intenţionează să deschidă în viitorul apropiat mai multe birouri regionale.

Organizaţii şi instituţii internaţionale semnificative, dar şi consultanţi recunoscuţi în domeniul investiţiilor, consideră că în anul 2012, respectiv în anii ce urmează, va continua creşterea preţului aurului începută de mai bine de un deceniu.

Suma minimă pentru investiţii în aur prin Arteus este de 1.000 de euro, iar la produsele de economisire de 50 de euro/lună. În România şi în regiune, 80% dintre clienţi sunt persoane fizice, iar valoare medie a investiţiei este de 15.000 de euro. Cea mai mare investiţie în aur administrată pentru un client român este de peste un milion de euro. Compania a avut şi solicitări pentru sume mai mari, de 42 milioane euro, care a fost refuzată însă pentru că existau suspiciuni în privinţa provenienţei banilor.

Compania intenţionează să deschidă în România noi birouri, la sfârşitul lui 2012 şi începutul lui 2013, în Cluj Napoca şi Timişoara.