Arnold Schwarzenegger este dator autorităţilor fiscale americane cu aproape 80.000 de dolari, taxe neplătite din 2004 şi 2005, informează TMZ.com.

Potrivit unor documente prezentate tribunalului din Los Angeles, Arnold Schwarzenegger datorează Fiscului 39.047 de dolari taxe aferente anului 2004 şi 40.016 de dolari pentru 2005, în total 79.065 dolari. Un oficial al autorităţilor fiscale a declarat că aceste taxe nu au fost încă plătite

Potrivit „Los Angeles Times”, Internal Revenue Service a pus un sechestru pe proprietăţile lui Arnold Schwarzenegger pentru suma neplătită. Arnold Schwarzenegger este trecut pe lista debitorilor cu adresa reşedinţei din Brentwood.

În plus, potrivit unei copii a documentului referitor la taxele neplătite de Schwarzenegger obţinută de TMZ.com, acesta riscă să fie penalizat şi pentru că nu a raportat încheierea mai multor tranzacţii de afaceri.

Schwarzenegger neagă

Purtătorul de cuvânt al lui Arnold Schwarzenegger a declarat că „guvernatorul şi-a plătit toate taxele”.

„Nimeni, nici măcar IRS, nu l-a notificat pe guvernator în legătură cu orice problemă referitoare la taxe”, a spus purtătorul de cuvânt. „Contactăm autorităţile fiscale pentru a vedea dacă documentul în cauză, care pare să aplice sancţiuni pentru lipsă de informaţii şi taxe neplătite, este legitim şi dacă există discrepanţe ce pot fi soluţionate”, a precizat el.

SURSA: Mediafax