"Israelianul (64 ani) a fost arestat în aeroportul Ben Gurion (Tel-Aviv), la cererea autorităţilor americane care emiseseră un mandat de arestare pe numele lui pentru vânzare ilegală de material militar american Iranului", a relatat pentru AFP Louba Samri, purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Bărbatul, suspectat şi de spălare de bani, fusese deja condamnat de justiţia americană la şase luni închisoare pentru comerţ ilegal cu material militar american, a adăugat Samri, tot fără a-i preciza numele.

Potrivit ziarului Haaretz, acest cetăţean israelian este implicat în două tranzacţii suspecte separate de export ilegal de piese de schimb pentru avioane de luptă americane de tip F-4 şi F-14, care necesită din 2000 o autorizaţie din partea Trezoreriei americane.

Parchetul a cerut tribunalului din Ierusalim o prelungire cu şapte zile a detenţiei preventive a suspectului, arestat în timp ce se pregătea să părăsească Israelul, cu scopul de a permite autorităţilor judiciare americane să prezinte o cerere de extrădare în termen de 50 de zile, a precizat purtătoarea de cuvânt a poliţiei.

Agerpres