Cu 45 de ani de activitate în România, producătorul de eletrocansnice Arctic a ajuns la o capacitate de producţie de 2,6 milioane de unităţi pe an, în fabrica din Găeşti.

Compania şi-a menţinut de-a lungul timpului poziţia de lider pe piaţa românească de electrocasnice, cu o cotă de piaţă de 35%, devenind unul dintre cei mai importanţi exportatori români. Peste 85% din producţia de la Găeşti este exportată în peste 60 de ţări.

"Acesta este un moment foarte important pentru noi. Sărbătorim la Găeşti producţia a 25 de milioane de aparate frigorifice, iar anul acesta Arctic celebrează 45 de ani de istorie, de momente importante şi de succes în România. Suntem foarte mândri de evoluţia şi realizările de până acum şi în egală măsură suntem încrezători în viitorul acestei companii, care devine mai puternică în fiecare zi", spune Hasan Ali Yardimci, Director General Arctic.

Datorită investiţiilor realizate în ultimii ani, fabrica de la Găeşti a devenit o unitate modernă, la standarde europene, ce realizează produse bazate pe tehnologii noi, eco-friendly şi design modern. Din 2002, Arçelik a investit în Arctic peste 110 milioane de euro în noi tehnologii, în sisteme moderne de management al producţiei şi în creşterea capacităţii de producţie.

În 2013, Arctic a deschis o nouă linie de producţie şi a extins capacitatea de producţie cu 25% în cadrul fabricii din Găeşti, cu o investiţie de 21,9 milioane de euro.

"Vom continua să ne concentrăm pe dezvoltarea fabricii din Găeşti, prin extinderea proceselor tehnologice şi a liniilor de producţie. Noua linie reprezintă atât un simbol pentru Arctic, cât şi o parte importantă a planurilor noastre de dezvoltare strategică”, a adăugat Yardimci.

În România, în fiecare minut este vândut un produs Arctic, iar 80% dintre familiile din România au cel puţin un produs Arctic în locuinţele lor.