Noul echipament îl va înlocui în totalitate pe cel vechi – utilizat înainte de modernizare – şi va avea o capacitate de producţie estimată de 400.000 de tone pe an. 

"În ciuda situaţiei economice dificile, continuăm proiectele noastre de modernizare la unitatea de produse lungi de la Hunedoara, pentru a ne îmbunătăţi calitatea produselor, în vederea extinderii portofoliului şi a includerii Euro-profilelor", a declarat Amit Kumar, director general al ArcelorMittal Hunedoara.

Ca urmare a acestei investiţii, unitatea din Hunedoara produce atât profilele clasice (precum UPN, IPN), profile noi (Euro profile IPE, UPE and H) precum şi laminate rotunde.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, prezentă în peste 60 de ţări. ArcelorMittal este lider pe pieţele globale importante, incluzând domeniile auto, construcţii, electrocasnice şi de ambalare, având sisteme performante de cercetare şi dezvoltare, precum şi tehnologice, precum şi rezerve cuantificabile de materii prime şi reţele de distribuţie de top. De asemenea, Grupul deţine operaţiuni miniere, având în portofoliu peste 20 de mine în operare şi dezvoltare, fiind al patrulea cel mai mare producător de minereu de fier. Compania este prezentă cu unităţi de producţie în peste 22 de ţări, de pe patru continente, pe toate pieţele-cheie ale industriei siderurgice, de la cele emergente, până la cele mature, având reţele de distribuţie foarte bine dezvoltate.  

În 2011, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 94 de miliarde dolari şi o producţie de oţel de 91,9 milioane de tone, reprezentând aproximativ 6% din producţia mondială de oţel. Operaţiunile miniere ale Grupului au produs 54 de milioane de tine de minereu de fier şi opt milioane de tone de cărbune metalurgic.

ArcelorMittal este cotat la bursele din New York, Amsterdam, Paris, Bruxelles, Luxemburg şi la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid şi Valencia.