Activitatea de producţie la combinatul ArcelorMittal Hunedoara a fost oprită din nou, de miercuri, pentru a treia oară în ultimele şapte luni, din cauza lipsei de comenzi.

Preşedintele sindicatului „Siderurgitul”, Petru Vaidoş, a declarat că pe perioada în care va fi oprită producţia angajaţii au avut posibilitatea să opteze între concediul de odihnă sau şomajul tehnic, plătit cu 75 la sută din salariu, la care se adaugă sporul de vechime.

„Angajaţii s-ar putea întoarce la serviciu până în data de 10 iunie. Avem semnale că se vor încheia câteva contracte, astfel ca până cel târziu în data de 10 iunie producţia siderurgică să fie reluată”, a afirmat Petru Vaidoş, citat de Mediafax..

Astfel, activitatea de producţie la combinatul ArcelorMittal Hunedoara este oprită pentru a treia oară în ultimele şapte luni, din cauza lipsei de comenzi.

Combinatul siderurgic Hunedoara şi-a oprit producţia la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, din cauza crizei economice, iar cei 1.200 de angajaţi au fost trimişi, prin rotaţie, în concediu, în luna noiembrie, apoi în şomaj tehnic. Angajaţii au revenit la lucru în 21 ianuarie 2009, directorul general al ArcelorMittal Hunedoara, Remus Păţan, afirmând atunci că există comenzi pe întreaga lună ianuarie.