„Suntem mândri să deschidem o activitate industrială cu totul nouă în cadrul Combinatului nostru, care va oferi produse cu valoare adăugată mare. Acest lucru demonstrează angajamentul ArcelorMittal pentru Galaţi și pentru România”, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi – Skopje.

Cu o capacitate de până la 90.000 de tone pe an, linia livrează în special pentru piața internă, dominată în prezent de importuri dar care arată o promisiune de creștere. 

Linia cu acoperire organică produce benzi într-o gamă largă de grosimi și lățimi, cu acoperire pe una sau ambele fețe, cu diferite adâncimi ale stratului de vopsea și cu finisaje atât mate cât și lucioase.

Investiția are drept scop satisfacerea așteptărilor clienților din segmente industriale cum ar fi: acoperișuri metalice, sisteme de scurgere și drenaj, panouri sandwich, răcitoare industriale și altele.

Pachetul de investiții include și modernizări tehnice semnificative realizate la Linia de Zincare de la Galaţi, în vederea asigurării unui substrat excelent al materiei prime pentru linia de acoperire organică.