Cel mai mare producator de otel din lume, ArcelorMittal, a anuntat sindicatele ca are in plan eliminarea a 16% din forta de munca din Statele Unite, incepand cu luna ianuarie, ca urmare a cererii tot mai scazute.

Aceasta va fi cea mai mare runda de concedieri din industria siderurgica americana, de la declansarea crizei economice actuale.

Reprezentantii ArcelorMittal au declarat ca disponibilizarile nu sunt ininente, insa au avertizat sindicatele ca se va renunta cel mai probabil la un numar de 2.444 de angajati, din cadrul uzinei din Burns Harbor.

„Posibilele disponibilizari sunt efectul imediat al conditiilor economice cu care ne confruntam cu totii”, a declarat William Steers, purtatorul de cuvant al companiei.

ArcelorMittal a anuntat recent ca va scadea productia cu 35%, desi initial prevazuse o diminuare de doar 15 procente. Mai mult, compania si-a amanat planurile de dezvoltare si a lansat un program de reducere substantiala a costurilor, ca raspuns la criza financiara globala.

ArcelorMittal a inregistrat in al treilea trimestru din acest an un profit de 3,8 miliarde de dolari, in crestere cu 29% fata de rezultatul raportat in aceeasi perioada a anului 2007, insa cu mult sub prognozele de 6 miliarde, efectuate anterior. De asemenea, actiunile companiei au scazut in acest an cu peste 60%.

ArcelorMittal are 326.000 de angajati in mai mult de 60 de tari din intreaga lume.

Sursa: TODAYonline