Dezvăluire șoc din interiorul Guvernului. Șeful DSU, Raed Arafat, a fost la un pas de a rămâne șomer. S-a aflat și cine voia să-l dea afară.

Arafat, dat afară?!

Leful deputaților PSD, Alfred Simonis, detonează bomba. Acesta a dezvăluit în Parlament că Marcel Vela a vrut să-l dea afară pe Raed Arafat din ministerul de Interne înainte de explozia pandemiei de coronavirus.

Simonis a criticat Guvernul şi a spus că dacă Executivul impune obligativitatea de a purta măşti, ar trebui să le și pună la dispoziţia cetăţenilor.

„V-am auzit plângând pe umerii dr. Raed Arafat. Mi-ar fi şi jenă, ţinând cont de faptul că e cunoscut, ştim cu toţii, că acum două luni, trei luni, ministrul Vela cerea rapoarte peste rapoarte şi căuta pretexte pentru a-l demite. Stau şi mă întreb, dacă v-ar fi ieşit acest plan, cine ar fi dus lupta cu acest COVID-19? Cîţu? Vela? Grindă? Cine o făcea?”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, în plenul Camerei Deputaţilor.

Social-democratul a mai spus că PSD a fost nevoit să intervină asupra proiectului Guvernului. „A fost necesar să oprim abuzurile grosolane, prin care pensionari care depăşeau cu 2-3 minute ora până la care puteau ieşi din casă primeau amenzi de 20.000 de lei, două sute de milioane vechi. Probabil că în vilele de protocol, unde locuiesc cei de la Guvern, e foarte mică suma asta”, a argumentat el.

Alfred Simonis a spus că dacă Guvernul obligă cetăţenii să poarte mască, trebuie să le și pună la dispoziţia persoanelor vulerabile, defavorizate.

„Îl auzeam ce Cîţu cămătaru, că avem o mare creştere economică… astăzi, alt domn spunea că nu ne putem permite avceastă cheltuială cu măştile. Hotărâţi-vă. Avem creştere li avem bani? Sau nu avem?”, a conchis acesta.

Sursa foto INQUAM Photos