Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu şi Primarul Muncipiului Arad, Gheorghe Falcă au semnat, marti, Protocolul de Colaborare pentru proiectul „Aradul – Oraş Digital”.

Implementarea proiectului face parte din programul MCSI de creare a portalului naţional e-România, care, în conformitate cu Directiva Europeana de Servicii, va asigura facilităţi extinse de informare şi posibilităţi superioare de interacţiune şi integrare în societate, precum şi o administraţie publică mai eficientă, cu o viteză de răspuns mărită.

Portalul E-România va cuprinde sisteme de tipul e-Administraţie, e-Guvernare, e-Sănătate, e-Educaţie, e-Cultură, integrate şi interoperabile, organizate pe 4 niveluri, de la nivelul informaţional, până la e-taxe, descărcarea şi obţinerea tuturor documentelor.

Ministrul Gabriel Sandu a anunţat că Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale va finanţa în proporţie de 98% costurile de implementare a proiectului „Aradul-Oraş Digital” în contextul în care Primăria Municipiului oferă în acest moment servicii online pentru accesul la informaţii şi documente de interes public cât şi pentru plata taxelor şi impozitelor locale.