Fondul arab de investiţii Aabar a profitat de deprecierea euro şi a achiziţionat 4,99% din acţiunile UniCredit, în valoare de 1,85 miliarde de euro, devenind al doilea mare acţionar al grupului italian, a anunţat, joi, directorul general al Aabar, Mohamed Badawy Al-Husseiny.

„Am avut mereu o strategie de a investi în servicii financiare. În urma declinului euro, vom urmări orice oportunităţi bune care se potrivesc profilului nostru”, a afirmat Al-Husseiny.

Pachetul de acţiuni a fost preluat de Aabar la 16 iunie şi are o valoare de piaţă de 1,85 miliarde de euro (2,48 miliarde de dolari) la cotaţia actuală.

Fondul, care este şi cel mai mare acţionar al grupului auto german Daimler, are active de aproximativ zece miliarde de dolari.

Prin această tranzacţie, Aabar devine al doilea mare acţionar al grupului italian, potrivit site-ului UniCredit, după banca de investiţii Mediobanca care deţine o participaţie de 5,14%. Un alt acţionar important este Banca Centrală a Libiei, cu 4,988% din acţiuni. Aabar este deţinut în totalitate de guvernul din emiratul arab Abu Dhabi.

Fondul de investiţii a achiziţionat anul trecut 9,1% din acţiunile Daimler pentru 2,7 miliarde de dolari şi un pachet de 32% din acţiunile diviziei Galactic a Virgin Group pentru 280 de milioane de dolari.

Grupul italian controlează în România banca UniCredit Ţiriac Bank şi mai multe firme de servicii financiare. La 31 martie, UniCredit deţinea în România, 250 de sucursale, faţă de 253 de unităţi la sfârşitul anului trecut.

SURSA: Mediafax