“Codul Muncii nu va fi aprobat în termenul care fusese iniţial lansat şi se amână cu o lună, deci 21 ianuarie 2011 este termenul-limită pentru care o să trebuiască să discutăm pe Codul Muncii.
Evident, am reiterat solicitările noastre, ca orice modificare a Codului Muncii să nu afecteze dreptul la asociere colectivă, negocierile colective la nivel naţinal şi de ramură şi prevalarea contractului individual de muncă pe perioadă nedeterminată.
Atunci când vorbim de flexibilizare a Codului Muncii, noi, sindicatele, avem poziţie inflexibilă, iar Guvernul doreşte să ţină seama de aşa-zisele propuneri care vin din afara sferei sindicale, probabil de la patroni sau de la alte structuri care încearcă să-şi bage nasul pe piaţa forţei de muncă din România’, a spus preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, după discuţia cu premierul.
Textul actual al Codului Muncii este doar o variant de lucru şi sindicaliştii urmează să poarte discuţii cu Ministerul Muncii în zilele următoare.
“S-a pornit de la ideea că a fost un material de lucru care suportă modificări, în măsura în care argumentele noastre vor fi puse pe masă începând de mâine. Mâine (miercuri, 22 decembrie, n.r.), la ora 15.00 este prima întâlnire în care trebuie să condensăm calendarul pentru ca în 21 ianuarie să finalizăm negocierile”, a spus Petcu.