Liderul Sindicatului Ford, Ovidiu Cioroianu, a declarat miercuri că o parte dintre cei care s-au înscris pe această lista şi-au încheiat deja contractele de muncă la sfârşitul lunii decembrie 2014, alţii urmează să plece la sfârşitul acestei luni, iar o altă parte la finalul lunii februarie.

'În acest moment ne aflăm în continuare în consultări cu angajatorul. S-au înscris pe lista de plecări voluntare 494 de angajaţi, unii au plecat deja la sfârşitul anului trecut, ceilalţi vor pleca în ianuarie şi februarie', a spus Ovidiu Cioroianu.

Ford România a anunţat în luna noiembrie că, din cauza scăderii cererii pe piaţa auto din Europa, implementează un program de încetare voluntară a contractului individual de muncă pentru 680 de angajaţi ai uzinei din Craiova, adică reduce numărul de angajaţi cu aproape 23%. Salariaţii s-au putut înscrie în acest program până la finalul lunii decembrie 2014, iar în cazul în care, prin înscrierile voluntare a angajaţilor, nu va fi atinsă ţinta de reducere de personal, se va trece la un program de concedieri pe motive economice. Reprezentanţii salariaţilor încearcă însă să determine angajatorul să limiteze reducerea numărului de locuri de muncă la cele aproape 500, câţi s-au înscris pe lista de plecări voluntare.

Ford România menţiona că prin această măsură se urmăreşte folosirea optimă a forţei de muncă rămase la Craiova şi îndeplinirea condiţiilor actuale de producţie, în timp ce conducerea societăţii continuă să caute oportunităţi pentru a produce la Craiova al doilea tip de autovehicul, după modelul care se produce în acest moment, B-Max.

"În timp ce B-Max continuă să fie unul dintre cele mai bine vândute modele ale segmentului B-MAV, piaţa auto din Europa rămâne la un nivel scăzut. Drept urmare, uzina de la Craiova a fost nevoită în 2014 să-şi întrerupă producţia pentru un număr semnificativ de zile, atât la secţia de asamblare vehicule, cât şi la cea de producţie motoare. Pentru a asigura competitivitatea uzinei din Craiova şi pentru a avea control asupra costurilor operaţionale, este necesară luarea de măsuri suplimentare pentru a ajusta volumele de producţie la cererea actuală a pieţei. Acest lucru necesită şi o reducere a forţei de muncă", preciza Ford România în noiembrie anul trecut.

AGERPRES

Te-ar putea interesa și: