Surse Digi24 au anunțat că procurorii DIICOT și polițiștii au făcut 37 de percheziții în București și județele Ilfov și Constanța, într-un caz de contrabandă cu țigări. Se pare că doi frați sunt bănuiți că gestionează grupări infracționale ce vând țigări de contrabandă în două locuri din Piața Reșița.

În ceea ce privește grupul de contrabandiți, suspecții sunt membri ai clanului Văncică, mai precizează sursele citate.

Totodată, anchetatorii bănuiesc că în zona Piața Reșita din București, Sector 4, activează două grupări infracționale, al căror nucleu este reprezentat de doi frați, care comercializează țigări fără marcaj fiscal, provenite, de regulă, din Republica Moldova și care ar fi introduse ilegal în România cu sprijinul unor cetățeni moldoveni.

Două puncte de desfacere

Legat de activitățile de comercializare a țigărilor provenite din contrabandă, acestea sunt desfășurate în două „puncte de desfacere”, poziționate strategic la extremitățile Pieței Reșița.

Sursele menționate susțin că unul dintre ei coordona activitatea infracțională de comercializare a țigărilor de contrabandă ce se desfășura la o garsonieră pe care o deține la parterul unui bloc din apropierea pieței. Aceași persoană, era sprijinită de alte persoane care în momentul în care în zonă îşi fac apariţia organele de poliţie, îl anunţă pentru a închide fereastra.

Celălalt lider trebuia să coordoneze activitatea infracţională de comercializare a ţigărilor de contrabandă ce se desfăşura într-un spaţiu comercial aflat pe exteriorul complexului din Piaţa Reşiţa, în care funcţionează aparent un amanet. Și la acest punct de desfacere sarcinile membrilor grupării sunt foarte bine stabilite, în sensul că, în timp ce una dintre persoane se afla în interiorul amanetului şi vindea ţigări de contrabandă pe fereastra uşii de acces în amanet, ceilalţi stăteau afară în stradă şi abordau potențialii clienți, pe care îi îndrumau să cumpere ţigări.

Celelalte persoane implicate și aflate în afara amanetului asigurau zona şi îl anunţa de fiecare dată pe cel aflat în interior despre eventuala prezență în zonă a organelor de poliție.

Program strict

În ceea ce privește activitatea de comercializare a țigaretelor, aceasta se desfășura după un program strict, începând cu ora 08:00 și până în jurul orei 19:00, existând, de asemenea, o medie de aproximativ 200 de clienți pe zi.

Prețul unui pachet de țigări era cu mult sub prețul pieței, mai exact, este vorba despre suma de 10 lei.

În următoarele ore, la sediul DIICOT – Structura Centrală urmează să fie aduse pentru audieri 26 persoane.