Documentul, obținut de Hotnews.ro, a fost trimis către direcțiile de asistență socială din sectoare și se cere sprijinul în vederea obținerii unei baze de date cu privire la persoanele cu vârsta de 10-14 ani și 15-19 ani (nume, prenume, CNP, adresă, număr de telefon). Această bază de date este necesară în vederea identificării eșantionului necesar stabilirii nivelului de circulație al SARS –Cov2 prin testarea populației, se mai arată în document.

Contactat de Hotnews, Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, nu a dorit să comenteze despre această testare. A spus doar că doar o să înceapă la un moment dat.

„Nu avem nimic de spus. Când o să înceapă, o să înceapă. Nu știu despre ce vorbiți. Nu mă întrebați că nu vă spun nimic. Nu dau niciun fel de declarație. Nu știu. Când o vrea Dumnezeu să aibă loc”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

De asemenea, consiliera primarului general Gabriela Firea, a spus menționat la fel că o dată a testării nu a fost încă stabilită.

„Nu este stabilită încă data testării, abia s-a făcut protocolul și trebuie întregită baza de date. Ei acum fac baza de date cât de repede se poate să stabilească cum se face testarea. Ii trimit întrebările doamnei primar și revin la dumneavostră”, a spus Ancuța Iliescu.