În plus, Apple a anunţat că boardul său a autorizat răscumpărare unui pachet de acţiuni proprii în valoare de 10 miliarde de dolari, începând cu exerciţiul fiscal 2013. Acest program ar urma să se deruleze pe o periaodă de trei ani, obiectivul principal fiind contracararea impactului opţiunilor cu acţiuni acordate anagajaţilor, conform Agerpres.
"Chiar şi cu aceste investiţii, dispunem de un tezaur de război suficient pentru oportunităţi strategice", a declarat directorul general de la Apple, Tim Cook, într-un comunicat.
În total, Apple estimează că va utiliza aproximativ 45 miliarde de dolari în primii trei ani ai programului de răscumpărări de acţiuni şi plata dividendelor. Un dividend trimestrial de 2,65 dolari pe acţiune reprezintă cheltuieli anuale de aproximativ 9,89 miliarde de dolari pentru producătorul iPhone, iPad şi iPod.
Potrivit analiştilor de la ISI Group, Apple dispune în prezent de lichidităţi în valoare de 98 de miliarde de dolari.
Apple a plătit ultima dată dividende în 1995. Recent însă acţiunile Apple au trecut pragul istoric de 600 de dolari per titlu, iar capitalizarea bursieră a Apple a trecut de 550 miliarde de dolari.
Citeşte şi Ce va face Apple cu muntele de "cash" pe care stă? Astăzi vom afla