Noile telefoane de la Apple iPhone 6S şi 6S Plus, lansate în SUA pe 25 septembrie, vor fi disponibile din 9 octombrie în alte 40 de ţări printre care se numără şi România. Telefoanele vor ajunge în peste 130 de ţări până la finele anului. Telefoanele ajung mai întâi în SUA, Australia, Marea Britanie, Canada, China, Franţa, Germania, Hong Kong şi Japonia.

Cele 13 milioane de telefoane vândute reprezintă un nou record pentru companie. Telefoanele precedente, iPhone 6S şi 6 Plus, s-au vândut în 10 milioane de exemplare, în primele trei zile.

Compania americană se bazează pe vânzările de smartphone-uri, acestea reprezentând două treimi din veniturile din ultimul trimestru.

iPhone 6s şi iPhone 6s Plus au păstrat dimensiunile şi rezoluţiile ecranului – 4,7 inch, respectiv 5,5 inch -, însă vin cu multiple îmbunătăţiri. Camera principală are acum 12 megapixeli, oferind o redare a culorilor mai bună, chiar şi în condiţii de luminozitate slabă. De asemenea, poate filma la rezoluţie 4K. Camera frontală are 5 megapixeli. 

Smartphone-urile sunt cu 70% mai rapide, iar performanţa grafică aproape că s-a dublat faţă de generaţia anterioară, datorită tehnologiei 3D Touch, care oferă acces la diverse meniuri.