Procesul a afectat unele vânzări şi a întârziat lansarea noului iPad în China. Înaintea lansării, Proview a cerut autorităţilor chineze să scoată toate modelele iPad de pe rafturile magazinelor.

Analiştii susţin că anunţarea verdictului va permite Apple să continue vânzarea celebrei sale tablete PC pe una din cele mai importante pieţe ale sale.

‘Verdictul reprezintă o veste importantă pentru Apple, le permite să-şi continue afacerile. Comercializarea noului iPad pe piaţa chineză a fost întârziată foarte mult, afectând rezultatele companiei", a explicat Teck-Zhung Wong, analist la IDC, în Beijing.

Apple se află de mai mult timp în dispută cu Proview Shenzen, divizie a companiei Proview International Holdings, referitor la proprietatea asupra mărcii iPad în China. Proview a vândut Apple în urma cu peste doi ani marca iPad cu 35.000 de lire sterline, însă a pretins ulterior că tranzacţia nu a inclus şi dreptul de utilizare a acesteia în China.

Profitul grupului informatic american Apple, cea mai valoroasă companie din lume, aproape s-a dublat în primul trimestru din 2012, depăşind estimările analiştilor, datorită creşterii semnificative a vânzărilor iPhone, mai ales în China.

Veniturile Apple au urcat cu 59% în perioada ianuarie-martie 2012, la 39,2 miliarde de dolari, cu 6,5% mai mult decât estimau analiştii. Profitul net a ajuns la 11,6 miliarde de dolari, sau 12,30 dolari pe acţiune, de la 6 miliarde de dolari, sau 6,40 dolari pe acţiune, în perioada similară din 2011.

Vânzările iPhone, care reprezintă aproximativ jumătate din veniturile Apple, au urcat la 35 milioane de unităţi în primul trimestru din 2012, depăşind estimările analiştilor, care se aşteptau la vânzări de 30 milioane de unităţi. Cererea pentru modelul iPhone 4S în China, Taiwan şi Hong Kong a crescut veniturile Apple în regiune de cinci ori, la 7,9 miliarde de dolari.

Vânzările de tablete iPad au ajuns la 11,8 milioane unităţi, sub estimarea analiştilor, de 13 milioane de unităţi

Analiştii de la Piper Jaffray au prognozat recent că acţiunile Apple vor ajunge la 1.000 de dolari per titlu în 2014, ceea ce ar face din Apple prima companie care ar avea o capitalizare de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari, transmite Agerpres.