Apple, prin distribuitorul său autorizat în România – I.R.I.S. S.A., a anunțat astăzi lansarea pe piață de noi modele din segmentul desktop, incluzând modelul iMac 24” la un preț deosebit de convenabil și Mac mini cu procesoare grafice integrate puternice.

„Sistemul nostru de referință, iMac 24”, cu o capacitate de stocare și memorie de două ori mai mare este acum disponibil la cel mai bun raport preț-performanțe” a declarat Tim Cook, COO Apple. „Iar Mac mini nu este doar cea mai convenabilă soluție financiară Mac, ci și computerul cu cel mai mic consum de energie electrică.”

Începând de astăzi, gama iMac se îmbogățește cu două noi modele, pe 20” și 24”, la prețuri convenabile. Pentru aceeași bani cu care ați fi cumpărat un model 20” din generația anterioară, acum veți primi noul iMac 24”, ce oferă un display cu 30% mai mare, de două ori mai multă memorie și spațiu de stocare. iMac 24” conține procesoare Intel Core 2 Duo ce funcționează la viteze de 3,06 GHz, 4GB memorie DDR 3 la 1066 MHz, HDD de 640 GB sau 1TB și mai multe variante de plăci grafice.

Noul Mac mini este un desktop minuscul, dar inovativ, ce măsoară doar 15,25 x 15,25 x 5 cm. Beneficiind de puterea procesoarelor grafice integrate NVIDIA GeForce 9400M disponibile și pe notebook-urile din gama MacBook, Mac mini poate oferi o performanță grafică de până la 5 ori mai mare decât generația anterioară. În același timp poate fi considerat desktop-ul cu cel mai redus consum de energie, consumand doar 13W în repaus.

Tot astăzi, Apple a anunțat lansarea noului model Mac Pro. Cu sprijinul noilor procesoare Intel „Nehalem” Xeon ce funcționează la viteze de până la 2,93 GHz și a unei arhitecturi de sistem avanasate, noul Mac Pro livrează de două ori mai multă performanță decât generația anterioară. Conține, de asemenea, procesoare grafice de ultimă generație și un interior astfel configurat încât upgrade-urile ulterioare să poată fi realizate cu ușurință.