De asemenea, grupul a prezentat şi o ediţie specială a telefoanelor iPhone 7 şi iPhone 7 Plus de culoare roşie, pentru a marca parteneriatul de un deceniu cu campania RED vizând strângerea de fonduri pentru lupta împotriva SIDA. 

"De când am început să colaborăm cu RED în urmă cu 10 ani, clienţii noştri au avut un impact semnificativ în lupta împotriva SIDA prin achiziţionarea produselor noastre", a declarat directorul general de la Apple, Tim Cook. 

Noua tabletă iPad, cu o diagonală a ecranului de 9,7 inchi şi un display Retina mai strălucitor, va putea fi comandată începând de vineri, 24 martie, în SUA şi alte 20 de ţări şi regiuni la un preţ de 329 de dolari pentru modelul cu o memorie de 32GB şi Wi-Fi în timp ce modelul cu o memorie de 32GB şi Wi-Fi plus poate fi comandat pentru 459 de dolari. Noul iPad va înlocui actualul iPad Air 2 dar va fi mai ieftin decât actualul iPad Mini 4, al cărui preţ porneşte de la 399 de dolari pentru modelul cu o memorie de 129 GB. 

În ceea ce priveşte noile telefoane iPhone (RED), Apple a precizat că acestea vor fi disponibile, tot din 24 martie, în versiuni cu memorii de 128 GB şi 256 GB la un preţ de pornire de 749 dolari. De asemenea, Apple a informat că modelul de telefon mai mic iPhone SE va fi disponibil cu memorii de 32 şi 128 GB, înlocuind modelele cu memorii de 16 şi 64 GB. 

Aceste produse cu un hardware îmbunătăţit au fost anunţate fără un eveniment media major. Analiştii se aşteaptă ca Apple să lanseze în toamna acestui an o nouă generaţie a telefonului iPhone, produsul de bază al grupului, care ar urma să aibă o serie de noi elemente precum încărcare wireless, recunoaştere facială 3-D şi un display curbat. 

AGERPRES