Coronavirus ar putea da o lovitură de proporții companiei americane Apple care tocmai le-a cerut furnizorilor săi, dintre care mulţi au centre de producţie din China, să îi producă 80 de milioane de telefoane iPhone în prima jumătate a acestui an.

De altfel, până la izbucnirea epidemiei cu Coronavirus, compania americană urmărea majorarea cu 10% a producţiei de telefoane iPhone, în prima jumătate a acestui an. Dorința sa ar putea să se lovească de un obstacol în condiţiile în care epidemia de coronavirus se extinde în China, susţine cotidianul japonez Nikkei Asian Review, preluat de Reuters.

Producţia de masă, care urma să înceapă în a treia săptămână din luna februarie, ar putea fi amânată din cauza epidemiei de coronavirus susţine Nikkei Asian Review.

Măsuri de urgență luate în China

Trebuie spus că epidemia de pneumonie virală, declanşată de un nou Coronavirus apărut în decembrie în Wuhan, în centrul ţării, a făcut deja cel puţin 106 morţi în China, fiind confirmate nu mai puţin de 4.500 de cazuri de contaminare.

Autorităţile de la Beijing au anunţat luni că au decis să prelungească vacanţa de Anul Nou chinezesc cu 3 zile, până la 2 februarie, ca parte a măsurilor de combatere a epidemiei de pneumonie virală. De asemenea, o serie de mari companii şi-au anunţat angajaţii să lucreze de acasă, în încercarea de a împiedica răspândirea virusului.

Apple vrea să atragă prin produse mai ieftine

Apple, companie care în anul fiscal 2019 a generat peste 124 miliarde dolari din vânzarea de telefoane iPhone, a introdus smartphone-uri mai ieftine pentru a-i atrage pe consumatori interesaţi de preţ. În luna octombrie a anului trecut, Nikkei informa că Apple a cerut furnizorilor săi să majoreze producţia de modele iPhone 11 cu până la opt milioane unităţi, sau 10%, ceea ce înseamnă că cererea pentru cele mai noi versiuni de iPhone a crescut.

Apple urmează să dea publicităţii marţi, după închiderea burselor, rezultatele pentru trimestrul patru 2019.