Compania taiwaneză Wistrop, partener de producţie al Apple, înfiinţează o fabrică în Bengaluru pentru a se concentra exclusiv pe asamblarea telefoanelor iPhone, a declarat o altă sursă la începutul lunii februarie, conform news.ro

Apple vrea să îşi crească prezenţa pe piaţa indiană a dispozitivelor mobile, care înregistrează cel mai rapid ritm de dezvoltare din lume, dominată de telefoane mult mai ieftine decât iPhone-urile. Iniţiativa are loc în timp ce creşterea vânzărilor de smartphone-uri în China încetineşte.

Pentru a reduce preţurile, Apple vrea să producă la nivel local şi a discutat cu guvernul federal indian probleme precum facilităţile fiscale. Sursa a spus că producţia de telefoane iPhone SE nu a depins de concesiile respective. Reprezentanţii Apple nu au răspuns solicitărilor pentru comentarii.

Publicaţia Economic Times a relatat vineri că Apple intenţiona să fabrice 300.000-400.000 de iPhone SE în India, dar sursa a spus că numărul a fost redus substanţial. Potrivit sursei, Apple nu a stabilit încă ce alte modele vor fi asamblate la fabrica din Bengaluru.

Apple a livrat anul trecut în India 2,5 milioane de iPhone-uri, dintre care o treime în decembrie, potrivit firmei de cercetare a pieţei Counterpoint, care estimează că trei sferturi din smartphone-urile vândute în India au fost fabricate local.

Piaţa indiană este dominată de Samsung Electronics şi o serie de producători chinezi, între care Xiaomi şi Vivo, iar majoritatea smartphone-urilor costă sub 15.000 de rupee (225 dolari). În schimb, modelul entry level iPhone SE este vândut pe site-ul Amazon.com din India pentru 28.433 de rupee (424 dolari).

Sursa: news.ro