Micul şi secretosul consiliu de administraţie al companiei se află acum la o răscruce de drumuri. Va fi continuată strategia impusă de Jobs sau este vremea pentru o schimbare?

Primele semnale referitoare la viitorul companiei vor fi transmise de modul în care va fi ales succesorul lui Jobs. Astfel, investitorii aşteaptă să vadă dacă va fi un ales preşedinte din afara companiei sau cineva din interior.

DIrectorii Apple sunt văzuţi ca nişte oameni foarte influenţi, dar rolul lor a fost, până acum, mai degrabă de a-i oferi consultanţă lui Jobs decât de a-l superviza.
"Vechiul mesaj era "aveţi încredere în Steve", noul mesaj ar trebui să fie "aveţi încredere în echipă". Nu mai avem de-a face cu un cult al personalităţii", a afirmat Jim Post, profesor în cadrul Universităţii Boston. Acesta consideră că este nevoie de un preşedinte independent, iar consiliul de administraţie trebuie extins. "Trebuie adus cineva din afară, care nu a trăit în umbra lui Jobs", a afirmat Post.

Perioada de timp în care Apple trebuie să găsească un nou preşedinte nu este clară. După demisia lui Jobs, din august, Tim Cook a preluat temporar această poziție. Consiliul de administraţie al companiei a fost deseori criticat pentru lipsa de transparenţă, mai ales în ceea ce priveşte succesorul lui Jobs.