Apple se confrunta cu o dilema. Dupa ce si-a anuntat recent rezultatele financiare, a facut o declaratie-soc: din cele 1,4 milioane de iPhone-uri vandute de la lansarea din 29 iunie, 250.000 de unitati nu au fost niciodata activate in reteaua AT&T.

Ce poate insemna asta? Poate insemna ca exista un sfert de milion de cumparatori care au dat bani pe acest gadget doar ca sa se uite la el cum sta inchis sau a fost cumparat de retele de hackeri care il deblocheaza si il vand „dincolo": Asia si Europa.

 

 

Mai multi hackeri s-au laudat lunile trecute ca au spart softul lui iPhone si l-au facut sa mearga in mai multe retele GSM conventionale. Cu ce folos? Apple a lansat un update luna trecuta prin care a strivit „initiativa privata” a hackerilor.

 

 

Cererea pentru iPhone este foarte mare in Europa, insa va intra la vanzare in Marea Britanie, Germania si Franta luna viitoare. In Franta, Apple va trebui sa vanda o varianta iPhone necodata, mai scumpa, pe langa varianta codata, pentru a fi in acord cu legislatia locala.

 

 

Sursa: msnbc