Profitul trimestrial al Apple aproape că s-a dublat, pe fondul creşterii spectaculoase a vânzărilor de iPhone. Ieri, acţiunile Apple au continuat declinul din ultimele două săptămâni, scăzând cu 2% în aşteptarea unor rezultate dezamăgitoare.

Deschiderea de azi de pe Wall Street a marcat o creştere cu 10% a acţiunilor Apple, cea mai mare din acest an, până la nivelul de 615,40 dolari, trăgând astfel şi indicele Nasdaq compozit cu 2% mai sus. Această revenire impresionantă ar putea aduce compania din nou la capitalizarea-record atinsă la începutul lunii, de peste 600 miliarde dolari.

Datorită mărimii sale considerabile, Apple a ajuns să aibă o pondere de 18% din indicele Nasdaq compozit şi de 4% în indicele S&P 500. Tot în deschidere, S&P avansa cu 1,25%, iar Dow Jones, care nu include Apple, creştea cu 0,74%.

A fost din nou un trimestru uimitor din partea Apple, ceea ce a făcut să conducă piaţa pe creştere de una singură”, a declarat un manager de investiţii din New York, potrivit Reuters.

De asemenea, perioada de raportare a câştigurilor a adus rezultate mai puternice decât estimările. Un număr de 153 de companii din S&P 500 au raportat rezultate care au bătut de 3-4 ori estimările pieţei, potrivit Thomson Reuters.

“A trecut foarte mult timp de când nu am mai văzut o situaţie în care rezultatele unei singure companii să fie atât de semnificative pentru piaţă”, a spus preşedintele unei firme de investiţii, referindu-se la câştigurile Apple.

“Faptul că nu au fost o surpriză negativă aşa cum se temeau mulţi reprezintă o mare uşurare pentru piaţă şi ar putea întradevăr să genereze acel impuls pentru a reveni la precedentele maxime”, a conchis acesta.