Acţiunile vor fi disponibile la tranzacţionare la BVB în intervalul orar 16:30 – 18:30, adică spre finalul sesiunii de la Bucureşti şi pe debutul şedinţei de tranzacţionare de pe Wall Street.
De la începutul anului, acţiunile celor cinci companii au cunoscut creşteri importante, în frunte cu Apple, pe fondul unor marje nete de profit pozitive.
Coca-Cola, dividende în creştere
Potrivit analiştilor Tradeville, acţiunile Coca Cola sunt subevaluate, în comparaţie cu media segmentului de sector relevant (Pepsico Inc. şi Dr. Pepper Snapple Group ).
„Coca-Cola se distinge prin indicatorii de profitabilitate, marja comerciala netă şi rentabilitatea activelor, în timp ce ROE (rentabilitatea capitalului propriu – n.a.) este cu 10% mai scăzut faţă de media celorlate două companii, în special din cauza gradului mai mic de îndatorare”, spun analiştii case de brokeraj.

Din 1920 şi până în prezent, Coca-Cola a distribuit dividende către acţionarii săi. În ultimii cinci ani, ritmul mediu de creştere a dividendului a fost de 7%, în timp ce anul trecut, randamentul brut anualizat a fost de 2,87%.

Acţiunile Coca-Cola sunt listate la NYSE, făcând parte din indicii Dow Jones, S&P 500 şi Rusell 1000, iar cel mai semnificativ acţionar al companiei este Berkshire Hathaway, fondul administrat de Warren Buffet.
Visa, potenţial din migrarea către moneda electronică

În ceea ce priveşte Visa, spun reprezentanţii Tradeville, acţiunile prezintă un potenţial de creştere important prin prisma migrării către moneda electonică. Marja netă de profit înregistrată de Visa este de 43%.

Visa Inc. operează cea mai mare reţea de plăţi electronice retail din lume, cu o cotă din piaţa globală de circa 63%, şi a intermediat tranzacţii de 5.900 miliarde dolari între 1 octombrie 2010 şi 30 septembrie 2011.
Bank of America, volatilitate crescută

Acţiunile Bank of America Corp au o volatilitate mare a preţului, ceea ce poate stârni interesul celor cu apetit de risc foarte ridicat.

‘Lupta cu rezultatele negative care au marcat anii 2009, 2010 şi primele 9 luni din 2011 pare să se fi încheiat, lucru reflectat şi de rezultatul net pe acţiune de 0,70 dolari, estimat de analiştii Reuters pentru 2012’, spun analiştii Tradeville.
Intel, lider pe segmentul său

Intel este cel mai mare jucător de pe piaţa microprocesoarelor şi are o marjă netă a profitului de circa 24%.
„Prin prisma randamentului dividendului, a ratelor de rentabilitate, a multiplilor şi a rentabilităţii aşteptate pe unitatea de risc (rata Sharpe), Intel este în linii mari superioară competitorilor săi – Texas Instruments Inc. (TXN), Broadcom Corp. (BRCM) şi Altera Corp. (ALTR)”, scriu analiştii brokerului.
Apple, cea mai valoroasă companie din lume, intră la BVB pe corecţie

Performanţele financiare ale Apple fac compania demnă de atenţia investitorilor, potrivit raportului Tradeville. Creşterea de 73% a vânzărilor şi de peste 100% a profiturilor (faţă de T4/2010) şi cele 3 milioane de iPad3 vândute în primele 3 zile de la lansarea au propulsat Apple în poziţia de cea mai valoroasă companie din lume.
Deşi au cunoscut de la începutul anului o creştere de peste 60%, acţiunile Apple se află în prezent pe o tendinţă de corecţie, cu 10% faţă de maximul absolut atins în urmă cu patru şedinţe de tranzacţionare. Practic, Apple a pierdut circa 60 miliarde dolari de la vârful de capitalizare peste 600 miliarde dolari atins în debutul şedinţei din 10 aprilie.

Tradeville va fi market maker pentru acţiunile celor cinci companii americane, astfel că investitorii vor avea mereu contraparte în tranzacţii. Blocul de tranzacţionare este de o acţiune, iar variaţia maximă de preţ este de +/-25% faţă de preţul de referinţă.