OS X Lion este primul sistem de operare de la Apple care nu este disponibil în format fizic. Programul poate fi descărcat  din App Store pentru 30 de dolari, iar cei care doresc sistemul pe stick USB plătesc 69 de dolari. Oficialii Apple au spus despre OS X Lion că este cel mai de succes sistem de operare al companiei.
 
“Lion are un început de drum foarte bun, iar reacţia industriei şi a utilizatorilor este fantastică”, a declarat Philip Schiller, vicepreşedinte Apple.
Apple  OS X Lions are 250 de funcţii noi faţă de versiunile anterioare şi împrumută multe elemente de la sistemele de operare iOS care rulează pe terminalele iPhone şi tabletele iPad.  OS X Lions vine cu funcţii multitouch, aplicaţii full screen şi un ecran de pornire similar cu cel de pe iPad.
Apple nu obişnuieşte se anunţe date legate de vânzări în ceea ce priveşte sistemele sale de operare. Ultima dată când a făcut acest lucru a fost în anul 2007, când a prezentat sistemul Leopard. Acea versiune s-a vândut în peste două milioane de copii în primul weekend.