iCloud este un serviciu de stocare online unde utilizatorii îşi pot stoca fişierele pentru a le accesa ulterior de pe iPhone, iPad, iPod touch. Ideea este simplă: cumperi o melodie de pe iTunes, iar aceasta este încărcată automat în iCloud. Dacă ai iPhone, iPad şi iPod touch vei putea, via internet, să accesezi melodia fără să sincronizezi dispozitivele.
“Noul serviciu gratuit iCloud, va simplifica modul în care oamenii vor gestiona conţinutul şi aplicaţiile pe toate dispozitivele”, a declarat Steve Jobs. Acesta spune că iCloud era necesar fiindcă PC-ul nu mai este centrul “vieţii digitale” a utilizatorului.
În centrul serviciului iCloud se află o nouă versiune a iTunes, care va permite utilizatorilor să descarce pe orice dispozitiv Apple, toate melodiile pe care le-au cumpărat până în prezent. Melodiile care se află în libraria iTunes, dar care nu au fost cumpărate de la Apple pot fi ascultate dacă se plăteşte abonamentul de 25 de dolari pe an.

Serviciul iCloud este disponibil de azi, iar alte opţiuni vor fi lansate la toamnă, când va fi lansat şi noul sistem de operare pentru dispozitive mobile iOS5.

Apple a mai prezentat la conferinţă şi noua versiune a sistemului de operare iOs, dar şi sistemul de operare Lion pentru Mac, care are un preţ redus la 29 de dolari de la 129 de dolari.
<iframe width="640" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/O_C1TZIT-qQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>