Cu noua funcţie anti-furt, utilizatorii îşi pot localiza cu uşurinţă telefoanele mobile pierdute sau furate. Totodată, în caz de furt, ei au posibilitatea să şteargă de la distanţă toate informaţiile din telefon, pentru a-i împiedica pe răufăcători să le acceseze datele personale. 
„Cu o cotă de piaţă de aproximativ 25% în România, platforma Android şi-a câştigat popularitatea în rândul utilizatorilor şi dezvoltatorilor de aplicaţii de aici. De aceea, smartphone-urile care au la bază acest sistem de operare au devenit ţinta predilectă a hoţilor de telefoane mobile, dar şi a creatorilor de malware, care exploatează platforma Android pentru a distribui diverse ameninţări virtuale către cât mai mulţi utilizatori”, este de părere Alexandru Bălan, Senior Product Manager Bitdefender.
În acelaşi timp, Bitdefender Mobile Security oferă acum funcţia de scanare a cardurilor de memorie SD, ce previne descărcarea diverselor tipuri de malware pe telefon. Cardurile de memorie SD sunt vectori importanţi de răspândire a ameninţărilor informatice pe smartphone-uri, sub forma fişierelor infectate sau a aplicaţiilor periculoase. Funcţia de scanare a acestor dispozitive devine necesară pentru utilizatorii care stochează o mare cantitate de fişiere, fără a fi siguri de sursa lor. Procesul de scanare se declanşează automat, în momentul în care utilizatorul introduce un card de memorie în telefon, sau poate fi iniţiat la cerere.
„Cele două funcţii noi sunt adiţii importante la aplicaţia de securitate Bitdefender Mobile Security, care se pliază nevoilor specifice pe care utilizatorii le resimt la acest moment. Este şi filosofia pe baza căreia am dezvoltat acest produs: să oferim funcţionalităţile necesare de securitate, fără să afectăm performanţa telefonului sau a bateriei”, a continuat Alexandru Bălan.
Bitdefender Mobile Security BETA este un produs complet de securitate, ce oferă protecţie antivirus, dar şi protecţie web, pentru telefoane şi tablete care funcţionează pe platforma Android. Având la bază tehnologiile de scanare in-the-cloud, poate detecta cele mai recente ameninţări informatice, fără să solicite bateria telefonului. De asemenea, aplicaţia oferă informaţii despre serviciile cu plată şi permisiunile solicitate de programe la instalare, ajutându-i astfel pe utilizatori să ia decizii informate cu privire la protecţia şi confidenţialitatea datelor.
Pentru mai multe informaţii şi pentru a descărca aplicaţia Bitdefender Mobile Security, accesaţi pagina oficială: http://m.bitdefender.com