Aşa că Porter s-a axat pe jocuri sociale pentru telefonul mobil, iar succesul nu a întârziat să apară: "Draw Something" (desenează ceva), un joc lansat în urmă cu zece zile, a fost descărcat deja de 1,2 milioane ori.

Utilizatorului i se oferă trei cuvinte şi trebuie să deseneze unul, la alegere. Desenul lui este apoi trimis unui prieten dintr-o reţea de socializare, care trebuie să încerce să ghicească ce reprezintă imaginea.

Draw Something este o aplicaţie gratuită, dar pentru mai multe cuvinte utilizatorul trebuie să plătească. Potrivit Business Insider, între 5 şi 10 milioane de desene sunt create zilnic.

"Am făcut o mulţime de lucruri de-a lungul carierei mele, dar niciodată nu a căpătat o asemenea dimensiune", spune Porter.

Desigur, pentru a-şi face cunoscut jocul, Porter a investit în promovarea lui în momentul lansării şi i-a făcut reclamă şi pe site-ul companiei înfiinţate în 2008. Asta i-a adus primele 40.000 de download-uri, iar mai departe jocul a fost promovat de utilizatori.

"Nimeni nu-şi invită prietenii pe Twitter să intre să vadă câte vaci are la ferma lui virtuală. În schimb, oamenii intră pe Twitter şi îi invită pe alţii să se uite la o imagine", spune Porter. El intenţionează ca pe viitor să îi adauge jocului noi funcţii, precum un chat şi opţiunea de a salva desenele.
<object height=”360″ width=”640″><param name=”movie” value=”https://www.youtube.com/v/EjF9rM_8KiI?version=3&hl=en_US” /><param name=”allowFullScreen” value=”true” /><param name=”allowscriptaccess” value=”always” /><embed src=”https://www.youtube.com/v/EjF9rM_8KiI?version=3&hl=en_US” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” height=”360″ width=”640″></embed></object>