Oamenii de afaceri preferă videoconferinţele, iar acestea vor fi principalul instrument de comunicare anul viitor, conform studiului Redshift Research.  Liderul pieţei de videoconferinţe este Polycom. Compania a avut un birou pe piaţa locală, dar acesta a fost închis în urmă cu doi ani. În prezent, compania Polycom este prezentă pe piaţa locală prin doi parteneri, unul dintre aceştia fiind Veracomp.

Distribuitorul IT Veracomp Europe este prezent pe piaţa românească din anul 2007 ca o companie cu capital mixt, româno-polonez. Obiectivul firmei este ca în următorii trei ani să ajungă în top 3 pe piaţa locală.

“Polycom are doi parteneri în România şi considerăm ca acesta este modelul de business cel mai potrivit pentru situaţia actuală. Există un mare potenţial în România şi în Europa de Est, în special, în ceea ce priveşte piaţa videoconferinţe”, a declarat Pawel Meserszmit, channel account manager Polycom.

Polycom este lider pe piaţa de videoconferinţe fiind prezent în 18 ţări şi având 415.000 clienţi printre care se numără HBO, Daimler, ING, Barclays sau JP Morgan. Polycom a înregistrat în 2014 venituri de 1,3 miliarde de dolari.