Atunci, de ce să nu încerci să faci din această pasiune a ta o meserie, care să îți aducă bani frumoși, dar și celebritatea după care tânjești? Dacă răspunsul este unul afirmativ, apelează la o agentie de casting și bate chiar acum la porțile afirmării.

Un star în devenire

La fel cum există expresia că în ranița fiecărui ostaș stă bastonul de mareșal, se poate afirma că în fiecare dintre noi este ascunsă o vedete care abia așteaptă să fie descoperită. Cu toate acestea, unii par născuți sub o stea norocoasă și par să reușească în acest domeniu destul de dur și selectiv. De fapt, nu este vorba de niciun fel de noroc, sau prea puțin. Este multă muncă, perseverență și puterea de a o lua mereu de la capăt. Dar pentru că uneori mai e nevoie și de ceva în plus, iar acest lucru este oferit de o agenție de casting, care te poate ajuta să reușești să îți vezi visul devenit realitate.

La ce să fii atent când apelezi la o agenție de casting

Probabil ești abia la început în acest domeniu, de aceea vrem să îți oferim și noi o mână de ajutor. De aceea, am decis să îți spunem la c ear trebui să fii atent atunci când apelezi la o agenție de casting, pentru a nu risca să cazi în plasa unora care nu își urmăresc decât scopul lor meschin.

Notorietate

Dacă îți dorești să lucrezi ca model, fii ceva mai atent/ă la notorietatea pe care o are acea agenție de casting cu care dorești să colaborezi. Nu de puține ori persoanele care și-au dorit să atingă celebritatea s-au trezit a fi păcălite de niște agenții care nici măcar nu existau, sau nu se ocupau deloc cu așa ceva. Ai nevoie de o agenție de casting profesionistă, iar personalul de aici să aibă experiența necesară în acest domeniu de activitate. Caută pe internet sau vezi ce alte metode mai găsești pentru a afla mai multe informații despre respectiva agenție de casting, pentru a avea o șansă în plus.

Experiență

În afară de nivelul de încredere ridicat, trebuie ca agenția de casting spre care ți-ai îndreptat atenția să fie una cu o mai mare experiență. În acest fel ai certitudinea că este cunoscută, dar și apreciată în mod pozitiv de specialiștii în domeniu, că are o bază de de date suficient de bogată ca să te ajute să îți găsești mai repede locul de muncă dorit cu atâta ardoare.

Profesionalism

O agenție de casting care se respectă își vat rata toți clienții cu aceiași considerație, vei avea parte de tot respectul și îți va demonstra că își dorește o colaborare frumoasă cu tine, prin faptul că va încerca să îți găsească ceva de lucru. Dacă simți că acest lucru nu se demonstrează în cazul tău, ar fi bine să îți îndrepți atenția către alta.

O carieră frumoasă, la doar un pas distanță

După cum spuneam ceva mai sus, încearcă să găsești o agenție de casting potrivită pentru tine. Dacă tu consideri că te-ai documentat destul, iar agenția la care vrei să apelezi este una serioasă și de încredere, ia legătura cu reprezentanții acesteia, pentru a vedea cum trebuie să procedezi pentru a colabora cu ei. Este posibil chiar să fii nevoit să susții un mic interviu, sau chiar un casting. Pentru ca și tu, la rândul tău, să faci o impresie bună, trebuie să ții cont de unele aspecte.

Ținuta

Chiar dacă artiștii sunt recunoscuți pentru excentricitățile lor, unele dintre ele chiar și vestimentare, nu este cazul ca la prima ta întâlnire cu reprezentanții agenției să vii îmbrăcat într-un fel… aparte. Nu spune nimeni că trebuie să fie ceva elegant, dar găsește acele piese vestimentare care să le sugereze celorlalți că ești o persoană serioasă, de încredere și, mai ales, un bun profesionist.

Comportament adecvat

Evident că îți dorești să impresionezi, dar acest lucru se poate face și printr-o atitudine și comportament adecvate. Fii sigur/ă pe tine, fără însă să fii impertinent/ă, și încearcă să nu lași emoțiile să te copleșească atât de tare încât să nu mai fii în stare de nimic. Chiar dacă simți că inima îți iese din piept, cei din jur nu trebuie să sesizeze acest lucru, iar tu să fii degajat/ă/

Arată de ce ești în stare

Evident, înainte de a te prezenta la un casting sau un interviu cu un reprezentant sau mai mulți de la acea agenție de casting, trebuie să te pregătești foarte bine. Ai grijă să le arăți de ce ești capabil și de ce tu și nimeni altcineva nu ar fi potrivit. Dacă ești cel mai bun, și mai ales le și demonstrezi acest lucru, deja lucrurile vor merge din ce în ce mai bine și în continuare.

După cum vezi, nu este deloc ușor să intri în această lume exclusivistă. Cu toate acestea, nu este nici imposibil. Nu renunța de la primul eșec, ci ridică-te, învață din greșeli și mergi mai departe dacă simți că acesta este drumul tău. Și, cine știe, mai devreme sau mai târziu, vei ajunge acolo unde ți-ai dorit dintotdeauna, și vom citi despre tine în paginile publicațiilor mondene.

(P)