Preturile la apartamentele vechi din Capitala au continuat sa scada in sectoarele 1, 2 si 4 si in luna februarie, in timp ce in sectorul 3 au stagnat. In acelasi timp, sectoarele 5 si 6 au inregistrat o crestere a preturilor pentru locuintele vechi, potrivit celui mai recent studiu al companiei Colliers cu privire la piata imobiliara.

Potrivit Colliers, in luna ianuarie indicele BREI (Bucharest Real Estate Index) a scazut cu doar 1% fata de ianuarie, iar la nivelul componentelor sale s-a observat o scadere de 2% pentru BREI-V (pretul apartamentelor vechi) si stagnare pentru BREI-N (pretul apartamentelor noi).

„Desi cumulat BREI-V s-a prezentat aproape la aceeasi valoare ca cea a lunii trecute, la nivel de sector lucrurile stau diferit”, sustin reprezentantii Colliers.

Astfel, in sectoarele 1, 2 si 4 preturile la apartamentele vechi au scazut cu 6-7%, in timp ce in sectorul 3 preturile au ramas neschimbate.

La polul opus se afla sectorul 6 si sectorul 5 unde s-a resimtit o crestere de 3%, respectiv de 8%.

Colliers International a lansat la finele lunii mai 2008 primului indice imobiliar din Romania ca instrument de masurare a evolutiei pietei rezidentiale din Bucuresti. Potrivit Colliers, indicele BREI (Bucharest Real Estate Index) monitorizeaza evolutia preturilor apartamentelor din Capitala.

Sursa: Colliers International