Consiliul de Administrație al CNAIR a decis înființarea unei Antreprize de Construcții, compania însărcinată cu lucrări de drumuri și autostrăzi. „Antrepriza de Construcții funcționează în baza personalului redistribuit din cadrul CNAIR. Antrepriza de Construcții se ocupă de finalizarea lucrărilor abandonate de constructori. Antrepriza de Construcții nu participă la licitații”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu. 
În toamna anului 2016, guvernul Tehnocrat a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care a reorganizare a Companie Națională de Administrarea Drumurilor Naționale din România şi înfiinţează Compania Naţională de Investiţii Rutiere S.A. (C.N.I.R.), o companie distinctă pentru gestionarea infrastructurii rutiere. În acelaşi timp C.N.A.D.N.R îşi schimbă denumirea în C.N.A.I.R. – Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi va avea ca obiect principal de activitate întreţinerea, repararea, administrarea şi exploatarea autostrăzilor, drumurilor, variantelor ocolitoare şi altor elemente de infrastructură rutieră.

Proiectele aflate în implementare, odată ce vor fi finalizate, vor fi transferate către compania de investiţii nou înfiinţată. C.N.I.R. se va ocupa de proiectele de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier potrivit necesităţilor de deplasare a cetăţenilor şi de circulaţie a mărfurilor în condiţii de siguranţă, cu atingerea unor timpi de deplasare comparabili cu cei din Uniunea Europeană şi asigurarea confortului în trafic.