Sondajele arată că susținerea lui Nicușor Dan pentru funcția de primar general este acceptată de toate formațiunile, însă problemele grave sunt la sectoare și la selectarea viitorilor viceprimari.

În cazul sectorului 1 din Capitală este aproape certă candidatura lui Clotilde Armand (USR), iar la sectorul 6 va candida Ciprian Ciucu (PNL).

La sectorul 4, PNL va decide contracandidatul lui Daniel Băluță, dar nu a stabilit un nume, scrie newsweek.ro.

Totodată, USR-PLUS cer să aibă un cuvânt de spus. Atât dinspre USR-PLUS, cât și în interiorul PNL, sunt controverse în legătură cu candidatul la sectorul 2.

Apare o nouă forță politică

La sectorul 3, pe de altă parte, viitoarea coaliție se așteaptă la cele mai mari probleme, datorită faptului că primarul Robert Negoiță are, potrivit sondajelor, o intenție de vot de peste 50%.

Totuși, potrivit surselor din viitoarea coaliție, este posibil să se creeze un val de schimbare în București care să-l tragă în jos și pe actualul primar al sectorului 3. Este posibil ca PNL și USR-PLUS să accepte ca PMP să stabilească în acest sector viitorul candidat, în persoana lui Mihail Neamțu, care are și cea mai mare notorietate față de alți potențiali candidați din USR sau din PNL.

Conform surselor Capital, Dan Cristian Popescu, actualul viceprimar de la sectorul 2, va candida din partea acestei alianțe. În plus, spun sursele, pentru sectorul 5, se ia în calcul candidatura jurnalistului Dan Bucura.

În prezent, discuțiile sunt în plină desfășurare. În ceea ce privește data alegerilor cale, acestea ar urma să se desfășoare cel mai probabil pe 27 septembrie, PSD și PNL susținând această variantă.