Apare o nouă bancnotă în România! Când va fi pusă în circulație

Corina Crețu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care anunță că în această toamnă va apărea o nouă bancnotă de 200 de lei pe care va apărea portretul unei femei reprezentative pentru istoria României.

Mai precis, noua hârtie de 200 de lei o va avea pe Ecateria Teodoroiu imprimată pe bancnotă.

”Am aflat cu bucurie faptul că în această toamnă – să sperăm, după multe amânări – Banca Națională a României va lansa prima bancnotă cu portretul unei femei reprezentative pentru istoria țării.

Acest succes se leagă de numele Janinei Nectara, care, cu eforturi și multă perseverență, a inițiat și susținut campania “Femei pe bancnote” – grație căreia Banca Naţională a României va lansa în circulaţie bancnota de 200 de lei celebrând-o pe Ecaterina Teodoroiu.”, notează Corina Crețu.

Corina Crețu: România va marca un moment important

Corina Crețu a mai notat că România va marca un moment important în încurajarea afirmării femeilor.

”Cu această ocazie, România va marca un moment important în încurajarea afirmării femeilor și în recunoașterea contribuției substanțiale pe care au avut-o în diferite momente ale istoriei.”, notează politicianul.

În finalul mesajului, europarlamentarul Corina Crețu notează că speră ca activitatea Janinei Nectara să constituie un modl de bune practici la nivel european.

”Am felicitat-o pe Janina Nectara pentru activitatea sa și sper ca exemplul ei, precum și al altor persoane asemenea ei, să constituie modele de bune practici la nivel european.”, notează europarlamentarul Corina Crețu pe pagina sa oficială de Facebook.

Sursă foto: Dreamstime