Jon Prosser, spune că ochelarii, pe care se presupune că i-a văzut ca prototip, vor prelucra wireless informațiile de pe un iPhone, spre deosebire de altele care fac acest lucru direct pe dispozitiv, similar cu modul în care funcționează un Apple Watch.

 

Informațiile sugerează, de asemenea, că ochelarii vor veni cu lentile cu prescripție opțională, dar nu va exista opțiunea de ochelari de soare la lansare. Se estimează că ramele vor fi din plastic, cu versiuni metalice ce vor urma la scurt timp. Ochelarii sunt, de asemenea, așteptați să fie echipați cu LiDAR în partea laterală, dar fără alte camere suplimentare. Conform rapoartelor anterioare, device-ul va avea o formă similară cu cea de la Oculus.

Deși toată lumea se aștepta ca ochelarii să fie lansați la sfârșitul anului sau la începutul anului 2021, nu este clar dacă obstacolele create de coronavirus vor afecta această dată.

Apple Glass se vor lăuda, de asemenea, cu anumite caracteristici impresionante, care includ ecrane cu rezoluție 8k pentru ambii ochi și capacitatea unei persoane de a stea fie în fața sau în spatele obiectelor augmentate. Se pare că Apple ia în considerare o tehnologie care ar întuneca lentilele ochelarilor atunci când realitatea augmentată este folosită, o caracteristică care i-ar avertiza pe cei din jurul tău despre faptul că este conectat AR-ul dispozitivului.

Apple nu va fi însă fără concurență în căutarea sa de a populariza tehnologia AR. Se pare că și Facebook s-a asociat cu Rayban și lucrează la propria pereche de ochelari cu realitate augmentată. Bloomberg sugerează că, spre deosebire de device-ul de la Apple, Facebook nu va avea o realitate augmentată încorporată, ci va funcționa similar cu Snapchat Spectacles și va fi capabil să plaseze apeluri, să facă poze și multe altele.