PSD, prin vocea secretarului general Mihai Fifor, se plânge că a fost reluat sloganul Opoziţiei cu privire la faptul că nu există bani de pensii şi salarii. El a susținut că, în realitate, au fost încasaţi la buget cu 11,6% mai mulţi bani ca în 2018.

„Observ că se reia sloganul Opoziţiei că nu mai sunt bani de pensii şi salarii. Unii, mai puţin pricepuţi la economie, chiar anunţă falimentul României. Nu vom mai lăsa ca astfel de minciuni să circule nestingherite în spaţiul public. Realitatea este următoarea: în primele 5 luni ale anului am încasat la buget cu 11,6% mai mulţi bani ca în 2018. Deci avem bani de salarii. Iar o bună parte din acest surplus s-a dus în investiţii, care vor creşte economia”, scrie Mihai Fifor, secretar general al PSD, pe Facebook.

Acesta spune că au fost făcute cu 30% mai multe investiţii faţă de anul trecut. „În total 9,6 miliarde lei, cu 2,2 în plus faţă de 2018”.

„La bugetul de pensii, am colectat cu 18,5% mai mult ca anul trecut. Deci avem resurse suficiente pentru a face majorarea de la 1 septembrie pentru punctul de pensie şi pentru pensia minimă. Le spun aşadar tuturor românilor: aveţi încredere în guvernarea PSD-ALDE. Tot timpul când am fost la guvernare, economia, pensiile şi salariile au crescut”, afirmă Fifor..