A început vaccinarea anti-covid în mai multe țări de pe glob, însă potrivit ultimelor informații, vaccinarea vine și ea cu o serie de reguli stricte. Mai exact, potrivit New Scientist, cei care se vaccinează împotriva COVID-19 ar trebui să evite consumul de alcool, fiindcă poate reduce răspunsul imun al organismului.

”Vă recomand cu tărie să vă abțineți de la alcool timp de trei zile după fiecare injecție”, a declarat Alexander Gintsburg, șeful Centrului Național de Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya din Moscova.

De menționat este faptul că acest avertisment se aplică tuturor vaccinurilor anti-COVID-19 și vaccinurilor în general, a mai explicat omul de știință.

”Cei care beau mult au multe probleme, iar funcția imunitară slabă este una dintre ele”, declară Eleanor Riley de la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie.

Ce se întâmplă dacă o persoană consumă alcool

Totodată, omul de știință Alexander Gintsburg a mai subliniat faptul că că un pahar cu vodcă suprimă producția de anticorpi. Mai exact, cei care se vaccinează și consumă alcool, vor reduce eficacitatea vaccinării.

”Este important să înțelegem că consumul excesiv de alcool poate reduce semnificativ imunitatea și, prin urmare, reduce eficacitatea vaccinării.

Acest lucru este valabil nu numai pentru Sputnik V, ci pentru orice alt vaccin”, a mai adăugat el.

Marea Britanie a fost primă țară din Europa care a început în prima săptămână a lunii decembrie o amplă campanie de vaccinare împotriva coronavirusului.

Potrivit guvernului de la Londra, vor fi folosite pentru început 800.000 de doze din vaccinul produs de BioNTech și Pfizer.

De asemena,Vaccinate vor fi mai întâi persoanele trecute de 80 de ani și personalul medical, iar prima persoană vaccinată a fost o bunică de 90 de ani, Margaret Keenan, într-un spital din Coventry.

Keenan a devenit astfel prima persoană care a primit vaccinul, în afara participanţilor la studiul clinic. „Mă simt incredibil de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19”, a spus femeia.