Premierul Theresa May a anunţat, marţi, că guvernul său va include în proiectul de lege pentru retragerea din UE cerinţa ca parlamentarii să voteze asupra organizării unui nou referendum pe tema Brexit.

Theresa May a asigurat că Regatul Unit nu va ieşi din UE dacă acordul în acest sens nu întruneşte sprijinul politic al tuturor partidelor parlamentare. “Recunosc forţa autentică şi sinceră a sentimentului din întreaga Cameră a Comunelor privind această chestiune importantă. De aceea, guvernul va include în Legea Acordului de Retragere o cerinţă de a vota dacă să aibă loc sau nu un al doilea referendum”, a spus ea, transmiţându-le “acelor parlamentari care doresc un al doilea referendum pentru confirmarea acordului” că este nevoie de un acord, deci de legea respectivă.

Legea pe care prim-ministrul intenţionează să o trimită parlamentului luna viitoare va include ″şi alte schimbări semnificative pentru protecţia integrităţii economice şi constituţionale a Regatului Unit”, scrie Agerpres.

“Realitatea este că după trei încercări de a asigura acordul parlamentar, nu vom ieşi din Uniunea Europeană dacă nu avem un acord care să întrunească un suport transpartinic mai larg”, a mai spus May într-un discurs în care şi-a prezentat oferta cu care speră să îi convingă pe parlamentari să susţină acordul negociat cu Bruxellesul.