„Acest proiect care este cuprins şi în Planul de dezvoltare al judeşului Călăraşi 2014-2020, document programatic în actualul exerciţiu financiar, la care am lucrat alături de specialişti din Consiliul Judeţean când ocupam funcşia de consilier judeţean, a ajuns în faza elaborării Studiului de Fezabilitate. Proiectul a fost eleborat în urmă cu un an şi jumătate cu redactarea Studiului de Prefezabilitate care a fost finalizat la mijlocul anului trecut.   Recent s-a aflat spre aprobarea la Ministerul Finanţelor Publice. S-a aflat şi în atenţiei Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa care l-a trimis la CNAIR pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate. Estimâm că acesta va fi gata în 5-6 luni. După finalizarea SF-ului, proiectul va fi analizat de Consiliul Tehnico-Economic de la Ministerul Transporturilor, respectiv Ministerului Dezvoltării şi în cele din urmă de Consiliul Interministerial. Sper că este o veste bună pentru călărăşeni şi nu numai care întâmpină multe greutăţi atunci când ajung la Drajna”, a explicat  deputatul de Călăraşi,  Sorin Vărjitoru, potrivit Adevărul.

În anul 2020 vor începe lucrările la pasajul de la Drajna, anunţa în primăvara anului trecut Marian Ichim, directorul secţiei de Drumuri Naţionale(SDN. Și se estima că lucrările, se vor finali în 2 ani.   

 Anul trecut a fost finanţat studiul de prefezabilitate, iar în acest an urmează să înceapă studiul de fezabilitate şi sperăm ca în aproximativ 2 ani să scoatem lucrarea la licitaţie. Din păcate, acestea sunt termenele şi nu putem decât să sperăm că lucrurile se vor derula cu celeritate”, a spus Ichim.   Construirea unui pasaj la trecerea de cale ferată Bucureşti-Constanţa, din zona Drajna a ajuns în 2017 pe masa conducerii Ministerului Transporturilor.