Consiliul Național al Audiovizualului discută joi retragerea licenței MTV România, din portofoliul Pro TV. Pro TV a anunțat recent într-un comunicat că operațiunile MTV se întorc la licențiator, Viacom International Media Networks, susține paginademedia.ro

Apărută în urmă cu 17 ani, pe 15 iunie 2002, MTV România a emis pe licența care emitea MCM România. Cinci ani mai târziu, postul de muzică a intrat în portofoliu Pro TV, care a semnat un contract cu Viacom International Media Networks. 

De altfel, postul de televiziune a anunțat recent într-un comunicat că operațiunile MTV se întorc la licențiator, Viacom International Media Networks. Compania mai anunța atunci că publicitatea pentru MTV (varianta internațională) și VH1 va fi vândută în România, de la 1 martie, de regia Thematic Channel. 

Un alt post faimos de muzică a fost închis recent. Este vorba de canalul de muzică german Viva, deţinut de Viacom, care nu a fost închis oficial, după 25 de ani, pe 31 decembrie. Decizia de închidere a postului a fost anunţată de compania media care a cumpărat Viva în 2004.