Anunţ extrem de important pentru românii care se vaccinează! S-a aflat ce trebuie să facă în ziua vaccinului? Un medic a spus exact care trebuie să fie comportamentul oamenilor.

Ce trebuie să faci în ziua vaccinului?

Anunţ extrem de important pentru toţi românii. S-a aflat ce trebuie să faci în ziua vaccinului. Medicul Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei, a explicat totul.

În ziua vaccinării nu este necesară niciun fel de pregătire anterioară, a explicat specialistul. “Nu este necesară niciun fel de pregătire anterioară. În cazul vaccinurilor disponibile în acest moment în România – cele produse de Pfizer-BioNTech și Moderna – nu avem o conduită sau o limitare a unor obiceiuri”, dă asigurări medicul.

Poţi mânca ce vrei înainte de vaccin

Poţi mânca ce vrei în ziua vaccinului şi să-ţi îndeplineşti activităţile ca într-o zi normală, a mai spus specialiştul. “Vaccinul acesta este ca orice activitate pe care o prestează o persoană în cursul zilei, adică ceva de rutină. Nu avem nevoie de nimic suplimentar.

Persoana care merge la vaccinare poate să mănânce ce își dorește, poate să aibă activități zilnice obișnuite, nu este absolut niciun fel de problemă”, explică medicul Gindrovel Dumitra pentru hotnews.ro.