La centralele termice în condensaţie nivelul de eficienţă este ridicat, iar economia se pare că ajunge chiar şi la 35%, adică, consumă cu 35% mai puţin gaz faţă de o centrala convenţională. 

Pentru un consum și mai redus clienții pot opta pentru o sondă de exterior.

Toate tipurile de centrale acceptă astfel de dispozitive, iar procedura de instalare a accesoriilor de termoreglare este foarte simplă. Datorită sistemului plug & play, centrala recunoaşte accesoriul montat şi îşi va adapta modul de funcţionare după acesta.  În ceea ce priveşte costurile, acestea pornesc de la 100 de lei pentru un termostat simplu sau o sondă de exterior şi pot ajunge până la 900 de lei, în cazul celor controlate prin intermediul aplicaţiilor mobile.

Cu ajutorul aplicaţiei, centrala poate fi setată pe modurile iarnă, oprire cu activarea funcţiei anti-îngheţ, vară sau vacanăi. Prin activarea funcţiei Auto, centrala va funcţiona conform temperaturilor din exteriorul şi interiorul locuinţei, optimizându-se în timp real şi reducând semnificativ consumul de energie. O altă funcţionalitate importantă este programarea zilnică şi săptămânală, în funcţie de programul şi stilul de viaţă al utilizatorilor.