Mai exact, nicio pensie nu va fi mai mică de 45% din salariul minim brut din 2021. În prezent, punctul de pensie este de 1.265 de lei și va urca până la 1.875 până în toamna anului 2021 potrivit noii legi.

Aceași lege a pensiei va modifica și formula de calcul și modul în care aceasta va fi folosită. După recalculare, nicio pensie nu va putea fi mai mică decât cea aflată în plată, scrie romaniatv.net.

Marius Budăi a declarat că există banii necesari pentru a majora pensiile, dar totul depinde de Opoziție. Premierul demis a declarat că PSD nu va vota noul Guvern în cazul în care și-a propus să taie pensiile și salariile.

„Legat de guvernul care va veni, foarte bine, să vedem în primul rând programul de guvernare, că dincolo de componenţa Cabinetului este important să vedem ceea ce vor să facă pentru oameni. Pentru că dacă vin cu tăieri de pensii şi salarii, dacă vin cu oprirea programelor pentru primari, dacă vin cu lucruri care nu se pliază pe realitatea din România, cu siguranţă PSD nu va participa la vot. Mai mult decât atât, s-au unit toate partidele ca să dea jos PSD, să se reunească şi acum ca să îşi voteze guvernul”, a spus Dăncilă la România Tv.